Reizigersdiarree

Wat is het?

Wat is het?

Reizigersdiarree is een infectieziekte veroorzaakt door een darmbacterie. De ziekte komt vaak voor in (sub)tropische gebieden. De darmbacterie kan voedsel en/ of drinkwater besmetten. De ziekte verloopt doorgaans mild. Het belangrijkste risico is uitdroging. 
Hoe loopt u het op?

Hoe loopt u het op?

U kunt reizigersdiarree oplopen door het eten en drinken van met de darmbacterie besmet voedsel en/ of drinkwater. 
Hoe voorkomt u het?

Hoe voorkomt u het?

Besmetting met de darmbacterie die reizigersdiarree veroorzaakt kunt u verkleinen door goede hygiënische maatregelen

Er bestaan middelen die uitdroging helpen te voorkomen tijdens ernstige diarree. Voor waterdunne diarree bestaan stopmiddelen. 

Naast de omstandigheden op uw bestemming, zijn uw persoonlijke situatie en reisplannen variabelen die van doorslaggevende invloed zijn op de voorbereidingen die u kan dan wel verplicht bent te nemen voor u op reis gaat. Bij Amsterdam Travel Clinic kunt u terecht voor een deskundig reizigersgeneeskundig advies.
Bovenstaande beschrijving is slechts een algemene, beknopte en eenvoudige weergave en dient uitsluitend ter informatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Een persoonlijk advies vindt uitsluitend plaats tijdens een consult met de speciaal daartoe opgeleide Erkend Arts Reizigersadvisering of Assistent Reizigersadvisering.

Search