Actuele reisberichten

Hier kunt u de laatste actuele reisberichten terugvinden.

Dit overzicht bevat door ons geselecteerde berichten en is in geen geval compleet. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De bron is altijd vermeld. Een persoonlijk en actueel advies vindt uitsluitend plaats tijdens een consult met de speciaal daartoe opgeleide Erkend Arts Reizigersadvisering of Assistent(e) Reizigersadvisering. 

Andere websites die actuele reisberichten melden vindt u onder meer bij onze Handige Links. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Actuele reisberichten melden wij ook op onze Facebook pagina. 

Advies: vaccinatie mazelen bij bezoek New York

Bron bericht: Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)
Datum bericht: 11 april 2019

In New York is door de gezondheidsautoriteit een verplichte vaccinatie ingesteld voor inwoners van vier postcodegebieden in Brooklyn, New York. 

Vanwege de huidige mazelen uitbraak is het voor reizigers naar New York van belang (niet verplicht) dat ze conform het Nederlands Rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd zijn. Kinderen tussen 6 en 14 maanden en ongevaccineerde volwassenen geboren tussen 1965 en 1977 die New York bezoeken, zeker wanneer nauw in contact gekomen gaat worden met de lokale bevolking, wordt geadviseerd zich (vervroegd) te laten vaccineren.

Bij Amsterdam Travel Clinic kunt u terecht voor de vaccinaties en meer (reis)advies. Maak uw afspraak hier

Advies: (vervroegde) vaccinatie mazelen bij bezoek Roemenië, Griekenland, Frankrijk, Italië, Slowakije, Brazilië, Mauritius, Pakistan, Japan

                                    Datum bericht: 24 mei 201811 juni 2018 Bijgewerkt: 4, 13 juni 2018

Er zijn veel gevallen van mazelen in diverse Europese landen maar vooral in Roemenië, Griekenland, Frankrijk en Italië, ook in Slowakije. Daarnaast is er in Brazilië, Mauritius, Pakistan en Japan momenteel een mazelen uitbraak.

Het is belangrijk dat kinderen die deze landen bezoeken volgens het Nederlands Rijksvaccinatieprogramma volledig gevaccineerd zijn. Kinderen tussen 6 en 14 maanden en ongevaccineerde volwassenen geboren tussen 1965 en 1977 die deze landen bezoeken, zeker wanneer nauw in contact gekomen gaat worden met de lokale bevolking, wordt geadviseerd zich (vervroegd) te laten vaccineren.

Bij Amsterdam Travel Clinic kunt u terecht voor de vaccinaties en meer (reis)advies. Maak uw afspraak hier

Aangepast vaccinatieschema rabiës

Bron bericht: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)
Datum bericht: 5 juni 2018

Per vandaag is het vaccinatieschema voor rabiës aangepast van drie injecties voor de reis naar twee injecties. Deze vaccins worden gegeven met 1 week interval. Dit is in april besloten door de World Health Organization (WHO). Bij Amsterdam Travel Clinic kunt u terecht voor de vaccinaties en reisadvies. Maak uw afspraak hier
©2020 All rights reserved. Amsterdam Travel Clinic - Makroon Medisch Centrum - KB Medical Services

Search